Informatie

Leer meer over onze tapijten

Gratis levering bij bestelling via Internet

Altijd mogelijk om in te ruilen

Niet tevrenden, geld terug

Perzichse tapijten

Een Perzisch tapijt is de benaming voor een met de hand gemaakt tapijt uit Perzië of de wijde omgeving (Afghanistan, Tadzjikistan, Uzbekistan, Turkije, Armenië maar ook India en China). Perzische tapijten worden ook wel Oosterse tapijten genoemd en kunnen worden gerekend tot de vroege toegepaste kunst. Al in de Bijbel kunnen we lezen over het gebruik van kleden voor de versiering van de tempel. Een Perzisch of Oosters tapijt is een kleed dat met de hand is gemaakt, machinaal vervaardigde kleden behoren niet tot deze groep.

Meer informatie
Onze hoogwaardige, kwalitatieve en authentieke tapijten zijn z’o scherp geprijst dat elke vergelijking in onze showroom zal leiden tot een geslaagde keuze. Wij bieden uitsluitend handgeknoopte originele tapijten met een echtheidscertificaat. Voor meer informatie kunt u altijd met ons contact opnemen. Wij staan graag voor u klaar voor verdere uitleg.

Onze materiaal

De gebruikte materialen zijn wol, zijde en katoen. Soms worden andere materialen gebruikt zoals jute of andere vezels, dit zijn echter hoge uitzonderingen. De wol is afkomstig van schapen, geiten en kamelen. Schaapswol is het meest gebruikte materiaal, ook geitenwol komt regelmatig voor. Kameelwol wordt slechts incidenteel gebruikt voor producten die zijn vervaardigd door nomaden. Wol wordt gebruikt voor de pool en voor het grondweefsel: de ketting en de inslag. Zijde is een kostbaar materiaal en wordt gebruikt bij de vervaardiging van kostbare fijngeknoopte tapijten. Vroeger was de zijde altijd van natuurlijke oorsprong maar tegenwoordig wordt ook wel kunstzijde gebruikt.

Zijde wordt in de pool ook wel gebruikt samen met wol, de zijde dient dan om bepaalde details in het ontwerp te benadrukken. Zijde wordt eveneens gebruikt als kettingdraad, voornamelijk in zeer fijngeknoopte stukken. De kettingdraad moet dan dun zijn en de dunne zijdedraad is sterker dan een katoenen draad. Voor de inslagdraad wordt slechts zelden zijde gebruikt. Katoen is afkomstig van de katoenplant en wordt gebruikt voor de ketting en de inslag. Het gebruik van katoen in de pool, eventueel in combinatie met wol, komt sporadisch voor bij goedkopere kleden.

Vakmanschap

Wij hebben jaren ervaring met de tapijten industrie en hebben de beste kwaliteit. We zijn gericht op klanttevredenheid als u blij word worden wij ook blij.

Wij bieden u de mooiste originele handgeknoopte Perzische tapijten aan voor de scherpste prijzen van Nederland ! Naast deze aanbiedingen hebben wij in onze showroom volop andere aanbiedingen in originele handgeknoopte Perzische tapijten. Wij hebben onder andere Ziegler, Patchwork, Bidjar, Kashmir, Zijde, Nain, Kazak, Bochara, Herati, Bakhtijar, Kelim en Keshan tapijten in onze collectie.

Nowrozy Perzische Tapijten

Overtoom 308 hs
1054 JD Amsterdam
T: 020 8462167 of 020 8461287
M: 0618687748
E: info@nowrozy.nl

Openingstijden

Maandag 13:00 – 18:00
Dinsdag 10:30 – 18:00
Woensdag 10:30 – 18:00
Donderdag 10:30 – 18:00
Vrijdag 10:30 – 18:00
Zaterdag 10:30 – 18:00
Zondag 12:00 – 18:00

Meest gestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak?

Waar zijn jullie gevestigd?

Kan ik ook bestellen in het buitenland?

Maken jullie ook tapijten op maat?

Contact

Overtoom 308 hs
1054 JD Amsterdam
T: 020 8462167 of 020 8461287
M: 0618687748
E: info@nowrozy.nl

Klik hier om de routekaart te zien

Nowrozy Perzische Tapijten | Beoordeling door klanten:  9.8 / 10 – Klantenvertellen